Suck! Jag har insett vikten av vikten, och måste nu göra
nåt åt det.
När jag sökte på webben fanns det inte så mycket
roligt i receptväg att läsa,
inte nåt magert ialla fall,
så jag tänker bidra med mina favoriter!
Men observera - jag är lat i köket, så mina rätter
tillagas med lite kärlek och tålamod. Snabbt ska det gå
innan jag svälter ihjäl!
Känns det igen?
Däremot lagar jag oftast 3 eller 4 portioner endera för frysen
eller morgondagens lunch.
Har DU nåt gott och lämpligt, är jag glad för bidrag till sidan.
120 g skalade räkor/person 1 strimlad röd paprika/ person 10 cm strimlad purjo/person Curry, lite chilipeppar ½ burk Heinz Spageroni (tomatsås)/pers + ev. lite vatten 2 msk lätt-Creme Fraiche/ pers 1 tsk olja att steka i/ pers Stek upp grönsakerna lätt i oljan så de mjuknar, krydda
rejält med curry och chilipeppar.
|
1 stekt/grillad kycklingfilé /person 1 påse färsk spenat alt 300 gr färsk hemodlad spenat/mangold citronsaft, 2 tsk riven ost/filé + 1 msk kesella/pers Skölj spenaten och riv den i bitar. Lägg i form. Häll
över citronsaft -
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, i 200 gr.
|
Strimla ½ purjo och 2 cm färsk ingefära i tunna strimlor, samt finskär ½ röd chilipeppar. Tag 150 g torsk/pers, skär i bitar Stek i 1 tsk olja tills fisken är vit i köttet Peppra något, och droppa på lite soja. Häll över 1 dl vatten + 3 msk ananasspad (från burk) med 2 tsk majsena utrört i vätskan. Låt koka ihop. Toppa med 1 ananasring skuren i bitar Låt alltihop bli varmt. Servera med 1.5 dl osaltat jasminris och strimlad kinakål. |
Ta 1 portionsbit (150g) lax utan skinn + tre bitar (150 g)styckfryst torskfile (typ Festabs) och skär i 3x3 cm stora kuber eller ett paket fyrkantig torsk. Skär 3 stjälkar stjälkselleri, 2 charlottenlökar och1purjo samt 3 morötter i tunna strimlor och lägg i låg, vid panna. Häll över 1.5 dl fiskbuljong och ½ dl matlagningsgrädde. Krydda med 2 tsk dragon och 2 tsk basilika. Strö ut fiskbitarna ovanpå och lägg på locket. Låt koka i ca 20 minuter under lock tills fisk och morot är klar. Servera i djup tallrik med en vitlöksbaguette till (Detta är en gryträtt.Serveras med gaffel och ett glas vitt) |
EN DESPERAT DAGS REGELVERK....
att ta till när du måste
ha onyttigt i dig!!!
1. Om du äter något, och ingen ser dig så innehåller det inga kalorier.
2. Då du äter en godisbit samtidigt
som du dricker en sockerfri läsk, så
slår den sockerfria läsken ut godisets
kalorier.
3. Då du äter tillsammans med en
vän räknas inte din mats kalorier, så länge
du inte äter mer än din kompis.
4. Mat som används för medicinska
ändamål räknas aldrig,
t ex varm choklad, konjak, rostat bröd,
ostkaka.
5. Om du skaffar dig feta vänner så ser du smalare ut.
6. Mat och godis som intages på bio innehåller
inga kalorier eftersom de är
en del utav underhållningspaketet.
7. Delar av kakor innehåller inga kalorier,
ty då man delar kakan rinner
kalorierna ut.
8. Nattamat innehåller inga kalorier.
Kylskåpets lampa är inte stark nog att
visa kalorierna vägen till vad man plockat
ut ur kylen.
9. Matrester som finns på skedar och
knivar vid förberedandet av matlagning
och bakning innehåller inga kalorier
10. Mat med samma färg har samma antal
kalorier i sig. Exempel på detta är
spenat och päronglass samt svamp och
vit choklad. Choklad är en universell
färg och går att byta mot vilken
som helst.
När dagen/stunden är över, kan man återgå till ordningen....
(reglerna stulna nånstans på webben)
2 stora morötter ca 300 g 1 klyfta vitkål ca 100 g 1 palsternacka ca 125 g 1 bit kålrot ca 100 g 0.5 purjolök 1 gul lök 2 tsk olivolja Strimla fint, typ tändstickstjockt, och stek i oljan 1-2 min. Rör om under tiden! Häll i
Låt puttra under lock 4-5 minuter.(garnera med persiljan) Yoghurtsås: ca 3-4 msk/port
Servera med kokt pressad potatis |
150 g torskfile skäres i "ta-bitar" 1-2 dm purjolök skäres i tändstickstjocka stavar 3 cm färsk ingefära skärs i ännu smalare stavar ½ röd chilipeppar skärs i små bitar Rör ihop 2 msk ljus soja med 2 dl vatten och 2 tsk majsenamjöl. Mjukstek grönsakerna i lite olja, häll över soja/vattenredningen och lägg dit fisken. Låt småputtra tills fisken är vit i köttet,(späd ev med mer vatten om det blir för tjockt) häll sen på en liten slatt sherry (ca 2 msk) Rör om. Ät med 1.5 dl kokta nudlar eller ris MED PINNAR! |
Stor Marinerad Sallad rå blomkål i små buketter
Dressing
Låt stå ett par timmar Rör om ibland! |
1 paprika 1 aubergine eller 2 squash 1 purjolök 1 msk curry 1 krm cayennepeppar 1 l fiskbuljone 2 msk tomatpuré 400 g torskfile 2 dl lätt creme fraiche (salt) Strimla/riv paprika, squash o purjo Fräs i lite olja. Tillsätt kryddorna, buljong och puré. Skär torsken i bitar, lägg i dem och låt sjuda ca 5 minuter tills fiskköttet är vitt och fast. Tillsätt creme fraiche och salta om det behövs. Görgött!! Ät det med painriche och vatten! *Starkt ju* |
Vill du bidra med ett recept? Maila då: "Mästerkockan"
Sidan skapad 2000-01-20